Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bibliotek

Bibliotek: böcker, tankar, ordens virvlar.
Utanför fönstret: hav, segelbåtar, oändlighet,
lindarnas viskande melodier.

Bibliotek: samhörighet med det skrivna ordet, tystnad,
ensamhet i människors sällskap.

Bibliotek: en hemkänsla i en främmande stad,
ett fantasifullt barn som sträcker sina små händer
mot himlen
och ropar:
”Jag är världen!”

© Laura Popa

Dikten ingår i diktsamlingen "Som en meditativ chaconne",
Adagio förlag 2012.




Fri vers (Fri form) av Laura Popa
Läst 474 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-12 21:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så bra!
2014-01-11

    ej medlem längre
så fin så!
2013-09-13

    Dan Myrbeck
Helt underbar!

Jag älskar bibliotek!

Lindarnas viskande melodier,
och därinne vi är.

En bokskog,
och ingen kan få nog!

A allmeningsbokasafni!
2013-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Laura Popa
Laura Popa