Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Följ min gryning

Gryning har öppnats

ur den böljar

kärlekslingon

röda

fullmogna bär

 

Bär mig mot gryning

i stillat vatten

skölj av nattens svepning

från bergets källa

 

Söta spår

i hjortens stigar

klövens språng

flämtandes på ängsfuktig

mark

 

Gryningstimma

med skogsvråets dans

virvlar barren 

cirkelsstrött

 

Svalors ånger att flyga

milen över länders

marker

över havens skummande

blåsvartsböljning

 

Torka mina fötter nu

dom är blöta 

vandraravtryck

på jordens alla

slätter

 

 

©Mia Sedvall 2013-09-14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Mia Sedvall
Läst 294 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-09-14 08:31



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte fint skrivet!
2013-09-14

  Palett
Mycket fin text ........... och överallt lämnar vi spår efter oss !
2013-09-14

  träsnidaren
Sista stycket ger extra mycket rysningar, men gåshuden infinner sig under hela läsningen. Jag gillar den för att den är så levande. Du gestaltar med orden såväl att jag verkligen känner att jag är med. Du bjuder på så sätt in läsaren. Mycket skickligt och en lysande skildring av naturen och dess stillhet.
2013-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Mia Sedvall