Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stenröset

Det är en sak jag inte kan förstå med dig


Hur du – som är att betrakta som klumpig – kan ta dig an livet med sådan kroppslig lätthet

som vore det ett tyngdlöst tillstånd


Luta huvudet mot en öppen gata
låta sig smekas av en förbipasserande


jag önskar du kunde visa mig det

hur du gör

allt det.


Jag sitter fortfarande – ja, efter alla dessa år – vid stenröset.

Smalare
allvarligare
mer hängiven min uppgift.


Flyger i tanken, javisst



men inte mer än så






Fri vers av inbundet
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-14 22:55



Bookmark and Share


  aol
Mycket bra och tänkvärt skrivet,
2014-09-13
  > Nästa text
< Föregående

inbundet
inbundet