Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en stund i solen, när mötet med Nils Ferlin blev ett annat - hans staty är borta nu, när innerstan åter byggs om


En försvunnen Ferlin

Inte ens en grå liten fågel
satt på skaldens axel en dag
när monumentet i brons var borta
och slukat av grävskopans tag

när Klaras bohem fått flytta
från kvarteren som en gång var hans
långt bort från en storstadsaorta
till ett okänt Någonannanstans


Vi såg på gropen bredvid oss
och undrade: Var är Ferlin?
men fågeln satt kvar på en spade
och dagen var ljum och så fin

och fastän statyn var saknad
så fanns poesin där ändå.
Du skald, du sorgsne och glade
- vi tänkte på annat just då




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 508 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-09-15 09:00



Bookmark and Share


  Osvalds_Dotter VIP
Denna text föll mig i smaken :)
2014-01-07

  Carl O Andersson
Här har Du mycket bra fångat det Ferlinska. Träffade personligen honom några gånger - Dock endast ytligt.
2013-12-09

  Jordgubbsodlare
Finstämt i Ferlinsk anda!
2013-10-17

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
vilket fint hommage
2013-09-26

    ej medlem längre
har Ferlin tagits bort? världens undergång är onekligen nära.
2013-09-18

  Minkki VIP
en sorglig nyhet i lyrisk tappning...
2013-09-17

    ADI Nehlin
fin hyllning till en stor poet
2013-09-16

  Anders Nordlander VIP
Mycket fint
Jag visste inte att de skulle flytta den.... Vart?
2013-09-16

    ej medlem längre
'vi tänkte på annat just då'
mjukt, respektfullt och ändå med Ferlins fina fraser i åtanke.
Solen lyser på de lysande!
2013-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP