Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömlös

En dag i September
ringer någon på dörren
för att fråga ut mig.
Om politiken och drömmarna -
han var från SOM-institutet.

Vad kan jag säga om det?
Jag sover drömlöst och
politiken är ett taskspeleri
så jag gömmer mig i min lägenhet
för att stå ut med världen.

Jag behöver en musa
som smeker mig sakta över kinden
och ligger bredvid mig
i min säng - matar min katt,
lagar min mat.

Nej, jag behöver en snus
och ett hårdkokt ägg
för att komma igång med
dagen som bräcker därute,
vilket lockar min katt till nya äventyr.




Fri vers (Fri form) av Lars Beermann
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-16 06:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Beermann
Lars Beermann