Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kantstött


Den kantstötta tillvaron
Den svävande förbannelsen
Molnet
Man färdas enkelriktat på ett tåg
mellan två stationer
Ibland händer det
att några stiger på
att några kliver av
Man kan höra samtal, skratt
tårar
på främmande språk, på inhemska
I ett samhälle som heter Algajola
är allting mycket vackert
Man önskar att man fick stanna för en tid
Men resan går vidare
Uppe ibland bergen hänger regntunga moln
Nere vid kusten råder sol
Kantstött i någon mening
Färden mellan dit och hem
För mycket sol, för lite
Regn. Torka
Aldrig att jag vänder mina minnen inåt
"Är det bättre att ha haft något bra och förlorat det
än att aldrig ha haft det alls", frågade Dickens
Man kan undra
Kantstött i någon mening
För få samtal i min telefon
Någon skakar på ett vildvuxet hår
men irritationen dröjer sig kvar
i pannan
Man skakar inte av sig så lätt
vad man samlat på sig
Kantstött
Moln
Förändring
och balans




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 319 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-09-18 07:28



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
EN bra förmedlad text!
2013-09-18
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife