Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Om natten

 

ser mig förundrat om
i drömvärldens animerade film

trädgården grönskar
på gräsmattan häckar röda stora fåglar

ett nytt äppelträd på framsidan med grenar dignande av vita äppelskrutt

sonen kanske sju år och äldsta barnbarnet jämngammal
sover i provisoriska tältsängar intill en vit vägg

kliver ut genom grinden ner till parken
befolkad av stora gröna, svarta, bruna och grå djur
en korsning av dinosaurier och flodhästar
på den störstas rygg vilar ett gigantiskt rött och grönt äpple

smyger mig sakta och försiktigt bort, känner nosen mot min rygg
floddinosen för mig med nosen framåt, mina fötter flyger
vinden sveper i håret, vi forsar fram längs landsvägen
någon kastar ett nät över djuret och jag landar på fötter
stirrar förvirrat omkring mig

Gör honom inte illa

vandrar genom asfalt grus och vatten
någon sprutar hårt med en slang
väjer för strålen, smyger bakom, smyger runt
in genom altandörren

en lång man knackar på dörren
det är min tur att städa ditt hus säger han
men jag dammar bara
det andra får du klara själv

sonen frågar varför då

jag svarar han hade sönder vårt köksfönster
när vi flyttade härifrån en gång

nu betalar han med att damma

dammvippans svarta studsfjädrar
far fram över allting

när väckarklockan ihärdigt ringer
på mitt nattduksbord

 

© Eva Langrath september 2013




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 482 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-09-18 22:48



Bookmark and Share


  Palett
Vilken dröm, fantasifull och spännande !!
2013-09-25

  Monika A Mirsch VIP
Dina drömska rader lyfter och svingar mig upp mot trösterika sfärer att vandra i nattens mörker.
2013-09-24

  Katinka VIP
Fantastiskt, det borde bli en bok av sådana drömmar.
2013-09-24

  aol
facinerande så drömsk vilken fantasi gillas mycket vännen,
2013-09-23

    Madeleine Ågren (Maduska)
Tack för en underbar dikt. En dikt som jag vill läsa om och om igen, oförutsägbar, vacker - alla färger, alla drömska bilder - och spännande. Fantastisk, Eva! <3
2013-09-23

  Bibbi VIP
Gillar.
2013-09-22

  Maria Sundelin VIP
Låter som om det var en fullspäckad natt :)
Kramar
2013-09-21

  Ljusletaren
Gillar dina ord!
En orb på foto eller något på linsen?
/kram
2013-09-19

    ej medlem längre
härlig !!
2013-09-18

  Ulf Lagerholm
Suggestivt så det förslår. Fantasieggande och drömskt. Det är kanske inte märkligt att namnet Salvador Dali poppar upp i mitt sinne under läsningen.
2013-09-18

  KYREUS of Sweden
Fascinerande!
2013-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP