Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Senhöst




Vi ser färsk utspilld älgspillning

Vi hör fåglar som oroligt

svävar i det blå

Vi ser ljungens ris

som mist sin vackra glans

nalkande den ljuva vintervilan

Vi ser skogens vattendrag och sjöar

som vilande speglar sina anleten

Tystnaden är mera ödslig

sedan lommen sökt sig söderut

Här är spår av den ojämna kampen

viltets röda olja har skvätt ut

över den fuktiga marken

Jägarna jublar dovt

förnöjt

som de gjort sen hedenhös

Vi ser lövträden som nakna står

begrunda sina fallna löv som bildat

prasslande mattor nedanför stammarna

Björnen tar sin tillflykt allt längre in

i den djupare delen av skogen

Det är tyst och mörkt i den kalla natten

Enda ljud som bryter fram kommer från

kastvindens tonslag mot styva bara grenar




Fri vers av nasta
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-09-19 09:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
man drar sej tillbaka
blir stark och stilla
ett ensamt hösthjärta
i vinden

typ

:)
2013-09-19
  > Nästa text
< Föregående

nasta
nasta