Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag lånade Cornelis musik i " från Öckerö loge" för att skriva den här protest sången, mot dom folkvalda i min hem kommun, som gör allt för att samla alla elever i en stor skola


Lånad Musik


Över bekkevarvsfjelle hörs dragspel å bas
Ett lovord som hörs ut som tagits ur en Fars
Där dansar våra folkvalda kind i mot kind
Med lilla fröken, som nu är blitt blind

Förblindad av siffror och tal är aldrig bra
Det kommer dom alla bli ense en dag
Om ekonomin är smal och utgiften trind
Då hjälper inget, om man är blind

Nej se kära vänner så här ska det va
Satsa på barnen det betalar sig en dag
När vi blir gamla å kräver vår rätt
Då blir det lättare om vi har sett

Vad blir väll bättre om skolan blir stor
Här i den sköna kommun som vi bor
Nej varför inte locka med klasserna små
Å sedan dra nytta av glädjen dom få

Nej lyssna på oss som på barnens sida står
Kliv nu ner å prov å välja rätt spår
Så kommer ni märka att barnen åter ler
Öppna ögonen sakta å njut av det du ser


Text. Jostein Solbrekke
Musik. Cornelis Vreeswijk,







Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Jostein Solbrekke
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-20 07:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jostein Solbrekke
Jostein Solbrekke