Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vas



mitt bedövade huvud

i en vas

blommande glömska

på en sjuk äng

av extas

du plockar mig

när jag är borta

allt är som det ska




Fri vers (Fri form) av Emme Anuelle
Läst 498 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-09-21 22:32



Bookmark and Share


  petter rost
Nej Emme, du inte borta och allt är inte som det ska, det vet du. Ditt bedövade, förvridna huvud, vasen - den förbannade vasen... varför är dessa (Vas och Röd vallmo) inte ett poem här - de är ju ett! Då hade jag inte behövt hoppa mellan dem och tappa bort sidan. Din oförnekeliga Emmeska poesi, i mindre omfång men rasande stor. Ingen som läser, utom kanske någon, vet någonting - bara sorgligt vackert!
2013-09-29

  träsnidaren
Härliga och fina rader som berör mig.
Får se om någon plockar mig nån dag.
Intressant tanke.
2013-09-29

  Xuvetyn
Ypperlig, ljud- och effektmässigt. "Av extas" kommer oväntat och har en upphöjande verkan, rimmen blir inte centrum och känns erfaret placerade. Det påtagligaste ordet i dikten är ändå "sjuk".

Jag gillar verkligen sista raden, riktigt farlig att använda fel - så även medicinen. Självbedrägeriet synliggörs förträffligt.
2013-09-22

  petter rost
Nej Emme, det är det inte - som det ska. Mitt umgänge med den förbannade Stilnoct är numer tackochlov nästan inget alls, jag sover hellre skit än sväljer honom.
Din text, så illa vacker i ord och komposition, säger oss ändå att du är långt ifrån plockad - du är i högsta grad här, du alldeles egna poet.
2013-09-22

  agneta pichler
tyvärr är inte allt
vad det skall vara

"plockad" blir man bäst utan stilnoct

ta vara på dig

och glöm inte

din text är en
brandfackla och skitviktig
2013-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Emme Anuelle
Emme Anuelle