Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
alltför vanligt, alltför tabu.


vyssan lull, gör mamma skamfull












jag kan inte dölja det
längre




*


det bor en annan i mitt hus
som inte vilar
som inte är i ro

som inte slumrar säkert,
vyssan lull


vyssan lull, gör mammas kropp full
det kommer / tre sparkar / i magen



den ena gör mig retad

den andra gör mig ont

den tredje säger alls ingenting






och det måste vara någonting sjukligt
med mig, såhär ska det inte vara väl

mina tankar svider, jag mår så dåligt
jag mår så fel, jag måste skämmas

över mig själv
ibland





*


det är en gråmelange morgon
näsdukar på golvet
vi ska på mödravård, jag skvätter
mot min man / en stund
omfamnad

han tar min hand och säger
det är okej, man får vara
ledsen








men vafan, snälla du;

det finns ju nästan inget annat

kvar, allting är på låtsas


och vad är det här
för känsla egentligen





hej
förbittring, alkoholsug
hej likgiltighet

ni skrämmer mig lite






titta
trenne figurer


titta
var är mitt vackra leende

var är barnrummet

var är all längtan jag borde ha




*

bänkarna är tomma, stigen är kall

det är en tung dag, jag får vila, min rygg gör ont
jag vill inte det här, jag orkar inte
mer



han säger det är okej
tre sparkar


jag mår så dåligt
den första är så främlig

jag mår så fel
den andra är så hård

jag måste skämmas
den tredje är så trasig





*


jag kan inte dölja det
längre


den tredje är min kärlek
försvunnen












Fri vers av xilenie
Läst 480 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-09-22 14:31



Bookmark and Share


  träsnidaren
Det gör ont att läsa. Så starkt!
2014-01-12
  > Nästa text
< Föregående

xilenie