Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Bokrelease i Gamla Stan!Julmarknaden på Stortorget i Gamla Stan har mycket gamla traditioner med anor från Gustav Vasa. En välbesökt och populär turistmål med mycket god julstämning och besökare från hela världen. Här finner Du julklappar, cafeer, restauranger och världens smalaste gränder. Precis bakom Stortorget mellan Storkyrkan och det Kungliga Slott ligger Storkyrkans gård, i folkmun kallad Börsparken.

Börsparken Böcker och Poesi 13-16

Den 4:e december mellan kl 13:00 och 16:00 förvandlas Börsparken till poeternas Gamla Stan. Tolvnitton Förlag och Poeter.se har fått den stora äran att få ha bokrelease och poesiuppläsningar i hela Börsparken mitt i Gamla Stans hjärta. På allra bästa Julruschtid!

Kom igen nu poeter, nu tar vi Gamla Stan med storm!

För de poeter.se medlemmar som vill respresentera antologin och poeter.se med att framföra sin egen poesi på scenen i Gamla Stan – anmäl dig snarast på bok@poeter.se! Alla medlemmar på poeter.se är självklart välkomna att både läsa och lyssna! Vi kommer löpande presentera programmet och lästider för varje enskild poet här på bloggen.

För de som förbeställt boken kommer den att finnas att hämta i Börsparken mellan 13-16 rykande färsk ur pressarna. Den kommer givetvis även att finnas till försäljning för poeter, poesiälskare och julklappsjagare både i Börsparken och på ett antal utvalda cafeer och affärer i Gamla Stan.

Alla är välkomna på bokreleasen så passa på att ta med dig släkt och vänner, arbetskamrater och husdjur, unga och gamla och njut en dag i pittoreska Gamla Stan i poesin tecken.

Mäster Olofsgårdens Cafe 16-18

När vi läst och lyssnat på poesi och övertygat alla besökare i Gamla Stan att vår antologi är årets bästa julklapp, blir det samling i värmen på Mäster Olofsgårdens Cafe. Mäster Olofsgården är Gamla Stans Hemgård, mötesplats för kultur och social gemenskap, och de har berett plats för oss poeter i värmen mellan 16-18. Där kan vi ta en kaffe eller en varm soppa, pusta ut lite och hinna byta några ord.

 

Levande Julkalender 18:15

En av de mest populära julhändelserna i Gamla Stan är den levande Julkalendern. Alla decemberdagar, från 1 december till och med julafton öppnas klockan 18.00 ett luckfönster på någon plats i Gamla stan. Vid varje lucköppning spelas olika musik-, dikt och berättarframträdanden med temat jul, gemenskap och Gamla stan upp av kända och okända artister.

Poeter.se och Tolvnitton Förlag  rekommenderar stolt alla att komma till den 4:e lucköppningen kl 18:15 vid Storkyrkan och Börsparken (utan att på något sätt skvallra om innehållet i luckan denna poetiska dag).

Poeter.se releasfest 18:30-03

Slussa söder till Medborgarplatsen! Strax söder om Gamla Stan ligger Södermalm och där kommer releasefesten ta plats. Till Chill vid Medborgarplatsen är alla poeter och deras vänner välkomna för att träffas, mingla och festa. Nedervåningen har vi för oss själva fram till 22:30 och här blir det poesifilm, musikartist, gästpoet och öppen scen för alla som vill läsa och lyssna. När vårt poesiprogram har tagit slut för dagen förvandlas Chill till en söderklubb och håller öppet ända fram till 03 för oss som vill umgås så länge som möjligt med våra poesivänner.

Källaren på Chill  är begränsad och har en entreavgift på 80 kr per person. Av den anledningen önskar vi att alla som vill komma anmäler sig och sitt sällskap i förväg på bok@poeter.se

Välkommen att fira vår bok med en heldag i poesin tecken och hoppas så många som möjligt kan vara med på så mycket som möjligt!

Vi ses den 4:e december!

Daniel och Fredrik

Redaktionen Poeter.se
Blogg (Poeter goes paper) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 2491 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-19 01:00Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
Vinnarna i vårtävlingen 2021!
Men glädje kan vi nu presentera tre vinnare i poeter.se vårtävling

Vårtävling på poeter.se!
Denna tävling är avslutad. Vi firar in våren med en vårtävling på poeter.se. Tävlingen är öppen till sista maj.

MODERNA STILFIGURER: Antites
En av skrivövningarna som ingår i moderna stilfigurer: Antites - motsatser och kontraster