Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gräshyddor

Mellan furor
över lingonris och vitmossa

jag går baklängesgång

i röd toppluva
med en korg på armen
som Rödluvan

viker sig benen
benen sig viker
och jag frågar

- Vem har försvagat mina skogar?

fötterna vandrar in bland träden
till gräslyckorna, där hundarna
där äldre tider göms i hyddorna
där gräset växer över taken
sitter de där bland böckerna

och samtalar med tiden
stilla och eftertänksamt
kommer orden ur böckerna

- Jag har en brunnsring med vatten
däri bor fyra duvor
en grå
en vit
en brun

och en svart

i deras strupar kullrar lockropen

Du är vatten, ropar de
Du är tron på livets gång

Vi är många som lever nu
här i gränslandet mellan

Frihet och Tvång




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 525 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-09-23 21:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP