Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När evigheten kallar



När inre kval blir sömnlösa nätter
Där mörkrets tankar bygger bo
Då tänker jag på stundande slätter
Då fylls jag av en ljuvlig ro


När midnattssolens lyster kallar
Till fält där dvalas dimmor ligger tätt
Där Döden fallna flockar vallar
Vars dragok bärs fjäderlätt


När vilans vidder mitt väsen hägrar
Dit vindars värme vilsna varelser bär
Där lugnet lustfyllt sinnen lägrar
Och naturens krafter håller människan kär


När himmels trädgård hjärtat lockat
Som Herren i sin skaparglöd sått
På moln av silke som änglar virkat
Vars tårar färgat havet blått


Det hav som smeker stillhets stränder
Dit osaliga skepnader för att befrias går
Där vigda vatten släcker orons bränder
Varpå fängslade sin frälsning når


När nattens gissel göder branden
Och ängslan äter innandömen
Då längtar jag till de fjärran landen
Dit själar förs från sista sömnen
Där fridens fägring föds ur sanden
Och ändlös är den klara drömmen






Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 799 gånger och applåderad av 32 personer
Utvald text
Publicerad 2013-09-23 22:39



Bookmark and Share


  aol
verkligen värd sin guldstjärna,
2014-01-22

  Michaela Dutius
En helt underbar dikt....och rimmet sitter perfekt...

2013-10-12

  ständigtkaos
Riktigt vackert och bra skrivet!
2013-10-10

  Nina.H
Gratulerar till din guldstjärna! Den är
du så väl värd!! Äntligen! :))
2013-10-10

  Jaramald VIP
Wow! Fint Du har antagligen läst Det eviga av Esias Tegner om inte gör det!

"När himmels trädgård hjärtat lockat
Som Herren i sin skaparglöd sått
På moln av silke som änglar virkat
Vars tårar färgat havet blått"

Fint skaldat!
/Jaramald
2013-10-04

    ej medlem längre
Du skriver fantastiskt!
2013-10-03

  Linda CH VIP
Ett underbart språk, fint flöde och stark känsla i dikten! Applåder!
2013-09-30

    ej medlem längre
Vackert diktat om längtan till de fjärran landen. Fint rimmat med allitteration.
2013-09-28

    ej medlem längre
En vacker och gripande dikt. Rim, allitterationer, ålderdomligt språk som skapar stämning och höjer dikten till en andlig nivå. Lite av Dan Andersson i känslan tycker jag.
2013-09-24

  Nina.H
Du skriver ju helt galet bra!
Många fina rim, härlig melodi,
och strofer som "På moln av silke
som änglar virkat, Vars tårar färgat
havet blått" är ljuv poesi att läsa.
Tycker sista stycket var starkt och
bra.. MVG++ på den dikten!
Bokmärkt!

2013-09-23
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP