Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Pressmeddelande från Tolvnitton Förlag 2012-12-1413.0.0.0.0 – Världens sista diktsamling

»Den 21 december 2012 tar världen slut! Åtminstone om man få tro vissa tolknigar av att mayakalendern tar slut och detta är tematiken för denna antologi. Urvalet har gjorts bland tiotusentals poeter från poeter.se, Sveriges största poesisajt. Njut av denna världens sista diktsamling som om den var världens första!«

Antologi med 169 dikter inspirerade av världens undergång.

Volym: 182 s, 13,5 x 210 mm
Bandtyp: Häftad och laminerad
ISBN: 978-91-9-78985-4-6
Boken släpps den 12 december 2012

F-pris: 120 kr
Bokning av intervju: press@tolvnitton.se
Beställning av referensexemplar: refx@tolvnitton.se
Mer information: www.tolvnitton.se

 

Tolvnitton Förlag i samarbete med Sveriges största skrivarsajt Poeter.se ger ut världens sista diktsamling.

Den 21 december 2012 tar världen slut. Åtminstone om man får tro vissa tolkningar av att det är mayakalenderns slutdatum, som i deras tidsräkning infaller den 13.0.0.0.0 och avslutar den 13 baktunen.

Är detta ett tecken på mänsklighetens undergång och världens slut? Eller är det början på en ny era?

- Får man tro bokhandlare och litteraturkritiker är det visst poesins undergång man syftar till, säger Daniel Lyrstedt på Poeter.se, samlingsplats för tiotusentals poeter. För oss på poeter.se är den tesen skrattretade. Men oavsett vilken teori man har kring detta omtalade datum så inspirerar dessa tankar till funderingar kring förändringsprocesser; något tar slut för att ge plats åt något annat. I denna diktsamling ger 169 poeter sin tolkning av detta och delar sina förhoppningar och tankar om den nya era, som vi på poeter hoppas går, i poesins tecken.

- Världens undergång har ju fascinerat, oroat och beskrivits i alla tider, säger Johanna Piper, VD på Tolvnitton Förlag. Vi tyckte det var en lysande ide för en diktsamling, ett spännande sätt att utmana poesin och läsaren inför de stora och små frågor som väcks när livet, och världens så som vi känner den, står på sin spets. Tolvnitton Förlag hoppas innerligt på tolkningen att 21 december 2012 är slutet gällande människohandel och våld och början på att de stora resurserna istället riktas till att skapa hållbara mänskliga rättigheter och en jämlik värld. Men, fortsätter Johanna Piper, skulle domedagsprofeterna har rätt ska ni veta att diktsamlingen ligger i Kungliga Bibliotekets kulvertar och kommer bevaras långt efter världens undergång.

Njut av denna världens sista diktsamling som om den var världens första!

Kontakt: Författarna i boken och de som driver poeter.se finns tillgängliga för intervju och uttalanden vid intresse. Kontakta oss för kontaktuppgifter eller för att hitta en författare i din region.

Pressmeddelande för 13.0.0.0.0 – Världens sista diktsamlingen finns på: http://tolvnitton.files.wordpress.com/2012/12/pressmeddelande_tolvnitton_130000_varldens_sista_diktsamling.pdf

Digitalversion av bokomslag finns på: http://tolvnitton.se/images/OmslagDigital_130000_varldens_sista_diktsamling.jpg

 

För ytterligare information och referensexemplar kontakta Anna Sandström, pressansvarig, press@tolvnitton.se, 0762-43 49 15.
Blogg (Poeter goes paper) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 369 gånger
Publicerad 2012-12-14 21:52Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
Vinnarna i vårtävlingen 2021!
Men glädje kan vi nu presentera tre vinnare i poeter.se vårtävling

Vårtävling på poeter.se!
Denna tävling är avslutad. Vi firar in våren med en vårtävling på poeter.se. Tävlingen är öppen till sista maj.

MODERNA STILFIGURER: Antites
En av skrivövningarna som ingår i moderna stilfigurer: Antites - motsatser och kontraster