Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyriken blomstrar på nätet



Under årets världspoesidag, den 21 mars, uppmärksammade flera svenska tidningar poeter.se genom Julia Pennlert, doktorand i litteraturvetenskap vid Umeå universitet. Hennes pågående avhandlingsarbete som handlar om hur dikten på poeter.se blir ett sätt för människor att mötas på nätet.


”Det pågår ett enormt skrivande hela tiden och det sker inte i någon exklusiv grupp. Det är ett konstant samtal om litteratur, som jag tror kommer att påverka hur vi i framtiden ser på författare och hur vi ser på en text.”

”Poeter.se, en folklig poesisajt öppen för alla som vill skriva och läsa lyrik. I dag har den cirka 30 000 medlemmar som publicerar 300 nya dikter om dagen, dikter som dessutom blir lästa, kommenterade och diskuterade av övriga medlemmar, berättar Julia Pennlert, doktorand i litteraturvetenskap vid Umeå universitet. Hennes pågående avhandlingsarbete handlar om hur dikten på poeter.se blir ett sätt för människor att mötas på nätet.”

 

Göteborgsposten Folkbladet Västerbottenskuriren

Piteå-Tidningen Vestmanlandstidning




Blogg (Poeter.se) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 780 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-24 19:04



Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent