Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeter.se och SM i Poetry Slam



 

Sedan 1997 arrangeras årligen de svenska mästerskap i Poetry Slam. Under hösten och våren har hundratals poeter runt om i Sverige, i lokala uttagningar, tävlat om de ärofyllda finalplatserna till de svenska mästerskapen i Poetry Slam 2013. Totalt har nu 12 stycken lag satts samman som alla kämpar om mästartiteln.

I  år utlovas poesi, svett och tårar under hela Kristihimmelfärdshelgen, 8:e – 11:e maj, då Sveriges bästa estradpoeter kommer till Malmö för att slåss om flertalet titlar, ära och berömmelse.

Över 50 poeter från Norrland till Skåne tävlar som lag och individuellt. För de som vill pröva sin lycka ytterligare anordnas även sidogrenar i Improesi, Speed Slam och Schlager Schlam!

Programmet för tävlingsdagarna och mer info om SM i Poetry Slam  finns på www.poetryslamsm.se. Välkomna!

.

Tävla med poeter.se i SM i Poetry Slam 2013!

Precis som förra året sponsrar poeter.se SM och delar även ut 1000 kr i prispott till den enskilda medlem på poeter.se som placerar sig bäst i SM. Ett års stödmedlemskap delas också ut till hela det vinnande laget.

För att vara med och tävla vill vi att du anmäler dig med ditt skrivarnamn, namn och vilket lag du tävlar för, samt ett fotografi och en kort presentation senast tisdagen den 7:e maj till slam@poeter.se.

Lycka till!

.

Fjolårets vinst från poeter.se togs hem av Michael Horvath. Läs vinnarintervjun här >>

-

Är du inte redan medlem på poeter.se? Bli medlem här >>

-

 

2013 års Slam-final i Malmö. Bild: Reza Sharifi

 

Syftet med formatet poetryslam är att sprida poesi, öka intresset för poesi, engagera människor i poesi som konstform och få dem att ta ställning till poesi. Tävlingens form gör alla närvarande till deltagare, både poeterna som läser sina verk, jurygrupperna som lyssnar och sätter poäng, samt övriga åskådare som lyssnar och bildar sin egen uppfattning om poesin och juryns bedömningar. Alla poäng bygger på poetens förmåga att övertyga publiken, och juryns subjektiva bedömningar av poesin.




Blogg (Poesikalender) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 1049 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-14 15:05



Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent