Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evig ros

Jag ville vara en ros
i din trädgård
som om sommaren spirar

Som målar grönskan
med röda penslar
och ömt vårdas
av din hand.

Som på höstens skymning
låter de trötta bladen
falna.

Som av kylans vita
begravs under täcket
för att lutas mot
markens mjuka madrass.

För att sedan om våren
lura döden
och än en gång
bo i solen.




Fri vers (Fri form) av Ann. O. T. Herriddle
Läst 497 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-26 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ann. O. T. Herriddle
Ann. O. T. Herriddle