Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TECKEN PÅ VINTERN

Höstens mörker fördjups,
prövar tålamod,
långvarig, även fascinerande,
utmattande!

Solen snart endast ett synrandens sken.
Livet går i dvala.
Kölden tilltar, kniper din kind, bitande kyla,
iskall stelnar stilla sjöytan till en isspegel!

Månsken belyser, målar blekt,
förstummar,
färgmättad synrandens mystiska vandrare,
nattsol!

Första snön, snöyra,
i sakta mak tätare,
snart ogenomskinlig, snödriva,
snöskulptur!

Stjärnfall överraskande, spritter till,
mystiskt,
vintrigt himlavalv lever, är ej dött.
Ett mysterium!

© Heikki Hellman 2013-09-27




Fri vers (Modernistisk dikt) av Heikki Hellman
Läst 404 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-09-27 20:59



Bookmark and Share


  aol
Ett så fint skaldestycke om vintern.
2017-09-01

  walborg
Sensuell skönhet i orden
2013-09-29

  Lärling
Vinterns tecken har du så vackert beskrivet, så att det känns i kinderna och man ser det framför sig.
2013-09-28

    ej medlem längre
Vintern blir en vacker tavla med din målande penna.
2013-09-28

  Palett
Målande text av den annalkande vintern. Sista strofen gav mig bilden av vintergatans alla stjärnor. Den här texten sparar jag.
2013-09-28

  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet...ETT sätt att se på den kommande vintern...
2013-09-27

    tramp
vackersnygg text

bra
2013-09-27

    ej medlem längre
Usch ja, kylan väntar, dessa långa mörka veckor framför är inte så roliga. Fint beskrivet av årstidens alla tecken.
2013-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman