Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

avlägset nära


jag vaknar
& hör dikter i mitt huvud
smeker mina orakade ben

ser bilder jag inte kan ta
för att jag inte vill riskera
att väcka dig

jag tänker på han
som tycker att jag är vacker
då han knullar mig

han som är så avlägset nära
och du

som är nära
men avlägsen
för att du tillhör en annan

du har inte en aning om
att jag skrivit hundratals sidor

om dina läppar, dina ögon
dina händer

nu sover du
inom några meters avstånd
& jag hör dig
skratta
i sömnen

rummet får andra dimensioner
då du är här
och min säng

känns ödslig och avlägsen

men dina sovande andetag
gör luften lättare att andas


för några dagar sen
sov den andra pojken i min säng
då var det
kyssa magärr & vibrera
i takt till musiken
välta böcker dricka vin

det var uppför nerför trappor
& röka ciggaretter på bron
det var han talar jag smeker
han har klippt sig jag har linser
för det är så himla mycket bättre
att ha linser
då man knullar

han sa att min säng var skön
& kallade mig för baby
och då han sa att jag var vacker
sa jag ingenting

jag skrek så högt
att grannarna hörde
men det var en sömn utan sömn
och hans kropp var avig mot min

jag vaknade med stel nacke
& vitkladdig andedräkt

då hans väckarklocka ringde
för tredje gången


jag tänker på det här med mjukhet
& hur vissa kroppar bara smälter samman
som ett pussel

du ger mig hårda, fasta kramar
och jag känner hur min kropp
ställer in alla rätta lägen
hur den välkomnar dig

och jag vet att den skulle smälta
om jag fick ligga intill dig


det var längesen
jag verkligen hörde
någon annans hjärtslag nu

pojkens hårlösa bröst
tycks inte rymma
någon egen hjärttrumma

jag föreställer mig dina slag
hur de måste dunka fint & dovt
lite dystert mumlande
men vackert

med en klar och tydlig tonbild
precis som ljuden du skapar

men någon annan har företräde
till ditt brösts bastrumma


hör hon ditt hjärta slå

talar hon om för dig
hur det låter?




Fri vers av Mina Widding
Läst 432 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-09-29 11:25



Bookmark and Share


    Jim Friberg VIP
Du beskrev en liten del av himlen där.
2014-03-06

  Mona Nordkvist VIP
Det här kommer väldigt nära mig.
Känns verkligen.
2013-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Mina Widding
Mina Widding