Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår värld






Vår värld styrs av psykopater,
snart vågar ingen gå ut


Galningar sitter vid makten,
planerar och fattar beslut


Förtrycket, skräcken och rädslan
håller varandra i hand


Våldet sprider ut sig som giftgas
och skövlar land efter land


Städer bombas till ruiner
Till aska förvandlar man hus


Friheten stampas till marken
Drömmar förvandlas till grus


Sanningar släpas i smutsen
Lögner får ära och pris


Rättvisan skändas och hånas
Bödlar agerar polis


Med våld hålls de fattiga nere
Med sjukdomar, svält och tortyr


De rika håller gränserna stängda
för det fåtal som klarar sig och flyr






Bunden vers (Rim) av Carina Bendix
Läst 464 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-09-29 22:01



Bookmark and Share


    miguel godoy
Vilken bra dikt carina. ..
2013-10-01

    Dan Myrbeck
Bra skrivet. Konstigt att så många olämpliga styr&ställer. Konstigt att så få länder är bra länder för människor att bo i.
2013-09-30

  Lars Hedlin
JA en viktig sanning du tar upp här!
2013-09-30

  agneta pichler
en sanning.. som borde skrivas överallt..
så folk fattar..
2013-09-30

  aol
känner diktarjagets äkta känsla förmedlas, bravo,
2013-09-29

  Tess74
Mycket bra skrivet, sant och äkta, med ett bra rim
2013-09-29

  Carina Bendix
Tack så mycket! :)
2013-09-29

  ULJO
Mycket bra skrivet om vår värld
2013-09-29

  Kaptenlöjtnant
snyggt!

och vettigt
2013-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Carina Bendix
Carina Bendix