Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slå den i därdda!

jag ser pappa
i grönvitrandig fotbollströja
håret rufsigt av fartvinden
blicken vild
av renaste glädje

han jagar en boll
som någon slagit i djupled
pappa är snabb
som en moped!

passningen
djupleden
den rustning
som bara självklarheten
kan göra
för en nattsömn

sover han med avslappnade kinder
guldtanden fuktigt blank mellan läpparna


han står på en stege
lagar takteglet

äter en smörgås
pratar om jobbet

med en ryckighet som om livet stockar sig i honom
allt ansvar under åren
en bräcklig stege
som han balanserar på
sysslor, måsten
elstötar
mopedmotorn hackar

med sin enda hästkraft
och han ramlade förra året
är nästan rädd för stegar numera

får en klump i magen
av den där bilden
när pappa springer i gräset
i en perfekt varm junikväll

önskar att han kunde få göra det igen

slår passning
efter passning
efter passning

men min lilla fot

de når inte fram




Fri vers av Aaxel
Läst 220 gånger
Publicerad 2013-09-30 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel