Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalejdoskopet

du styrde röret mot ett kisande öga
vred om och om och om igen
så att alla mönster i dig
blottades
och alla skärvor slipades
till släta glitterkorn

du förde röret med darrande hand
mot en sargad bröstkorg
vars trumslag slog symmetriska
fyrverkerier för betraktaren
som iakttog
formen av en vacker förvandling

i varje liten rörelse




Fri vers av Silverbjer
Läst 284 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-02-06 15:41



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En virtous med färger och känslor :) kram
2015-02-07

  träsnidaren
Väldigt fint!
2015-02-06

    ej medlem längre
um. gillar röret,
och hur innehållet
möter vatten ur,-
'i varje liten rörelse'
+
2015-02-06

    ej medlem längre
Som en specialist som gör sitt jobb väl..
2015-02-06

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ser av ert textflöde att ni när ambitioner på att bli poet...vet du va du ger dä in på jänta ? melankoli o risk för bipolära affekter,,drömmerier o förseningar ommöbleringar i alfabetet.....
2015-02-06

  KattenKin VIP
Barndomens kalejdoskop, lika magiska som vuxen. Vackert!
2015-02-06

    ej medlem längre
Mycket bra! harmonisk..
2015-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Silverbjer