Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina läppar rör vid den svarta stenen

I en cirkel går jag
sju gånger medsols
runt elden
sedan knäböjer jag inför flammorna
Min mor viskar i mitt öra
glöm inte familjens eldhärd
Jag lägger ett finger i askan
och doppar den i munnen
för att bli lycksalig

I en lövhydda
sover jag sju nätter
under bar himmel
för att bli lycksalig

Längs smärtans väg
vandrar jag uppåt
stannar vid fjorton stationer
och ber
för att bli lycksalig

I en cirkel går jag
sju varv motsols
runt en kub
jag rör vid den
och säger gud är större
dagen därpå kastar jag
fyrtionio stenar på en pelare
för att bli lycksalig

Jag går framåt
ner på knän
tiden fram i tiden
sträcker fram handen
Mina läppar rör vid
den svarta stenen
Jag kommer att gå denna långa väg själv
denna korta tid själv
jag kommer att bära denna börda själv




Fri vers av Namdar Nasser
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-02 20:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Namdar Nasser
Namdar Nasser