Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Naturfundering.


Vad gör vi åt detta?

Himlens skönhet speglas även i orent vatten.
Lurar ditt öga att se det himmelska.
Oljan på vattnet bildar ett färgrikt spektrum.
Skummet vid strandkanten,
är vackert mot den svarta sanden.

Det flytande skräpet inne i vassen
är dekorerat med en skir fågelfjäder.
I vattnet ligger blänkande sönderslagna flaskor.
På stranden finns svarta rester av vinterns brasa
och stenhällen har spruckit fult.

Någon - som troligen kommit senare,
har använt kol från brasan
och skrivit på stenhällen.
Vad gör vi åt detta?




Prosa av Ida-Marianne
Läst 456 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-03 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ida-Marianne
Ida-Marianne