Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fundering över vad vi behöver i en kaotisk värld.


Tomrummen

Någon visade oss tomrummen.
Vi såg att de var meningsfulla.
Någon skrev bara skiljetecken,
En hel bok full.
Den boken sades vara stor konst.

Tomrummen talar sitt tydliga språk,
Visar oss det vi har svårt att se.
Tydliggör det vi har svårt att förstå.
Endast i tomrummet kan färgerna lysa.
I tystnadens rum blir språket tydligt.

De enkla linjerna tröttar inte hjärnan.
De sparsmakade orden går in i ditt sinne.
Var rädd om det tomma utrymmet!
Fyller du alltid ditt kärl till brädden,
så rinner det över om du fyller på mer.






Fri vers av Ida-Marianne
Läst 472 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-06 13:42



Bookmark and Share


  mare VIP
Stor applåd
sparas!
2013-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Ida-Marianne
Ida-Marianne