Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om döden kunde


Om döden kunde vara så
vänlig och hålla käften
ett tag så man kan se lite klart

Ta bort dina lukter
ta bort den oordning du sprider
ta bort brickan med mat
som aldrig blir uppäten ändå
Ta bort dig, död!

I stället den här människan

-som av misstag har hamnat
som en anonym
som en som skall registreras
som ska ha sin plastremsa
sin namnade mat-
men som egentligen

är Du,
ett slags allt.




Fri vers av Gunwale VIP
Läst 499 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-06 23:29



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP

Liv och död är här och nu
- det bara är så!
2013-10-13

  Lärling
Mycket bra!
2013-10-07

  Deva
Vilken fantastisk dikt om ett svårt ämne! Osentimentalt, men ändå så berörande. Bokmärker!
2013-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP