Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtvivlans längtan efter kärlekens ljus

När nattens mörker äntligen släppte greppet om henne
öppnade hon ögonen
för att i nästa sekund bli bländad av ljuset.

Hon öppnade sitt hjärta för att ta emot det hon såg
men eftersom hon levt i nattens mörker
fanns inte den styrka som krävdes
för att låta de klara intrycken flöda fritt.

Hon hade förmågan att navigera i mörker
det hade hon många års erfarenhet av.
Hon visste precis vad som behövdes
för att smyga igenom skuggorna
och i hemlighet betrakta dess innehåll.

Men i ljuset var hon nybörjare.

Hjärtat kved av smärta
och vred sig våldsamt
för att slippa ljusets obarmhärtiga
drift att penetrera mörkrets lugnande verkan.

Men hon stod kvar där
mitt i allt
och såg hur iskvinnan smälte

Och hon brände sig på ljusets strålar
men visste att någon dag

någon dag!

skulle hon få återförenas
med sitt längtade paradis.




Fri vers av livsdans
Läst 426 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-07 20:30



Bookmark and Share


    eva m h
Underbar!
2014-12-06

    ej medlem längre
Djupmänsklig kortberättelse
2013-10-19
  > Nästa text
< Föregående

livsdans
livsdans