Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jävla bilfirma

När gaserna förföriskt
försänkte dig i sömn
blinkade inga varningsljus.
Sirener sjöng
och vägen smälte
sakta in i natten.
Dina ben brast
som knoppar
när bilens front
böjdes i en båge.
Däcken brann,
du försvann
ner i ett dike.

Flickan i baksätet
sa ingenting.
Hon vara bara ett barn
i en bakvänd stol
med vidgade pupiller
riktade mot rutan
som inte längre fanns.

Han vände sig om
och jag hörde på hans röst
att vi inte skulle till Frasses.
Vi åkte i en bil
jag aldrig åkt förut
bort till det där diket.

Där plocka' de ruta
ur min systers skin.
Skuggorna tjöt.
Du var ingenstans.
Blåljus pulserade rytmiskt.
Alla andra var överallt.

Men där var du
du var räddad
du var inbäddad
och du log

Du log fastän din näsa låg
där Picasso hade lagt den




Fri vers av Ben Nitram
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-09 00:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ben Nitram