Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

åderlåten



En knackning i mitt huvud

vasen spricker

vi drunknar i mörkt blomvatten


åderlåtna stjälkar

bedövade ornament

i den grå kammaren


min förtöjda blomma

i din hand




Fri vers (Fri form) av Emme Anuelle
Läst 478 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-10 20:49



Bookmark and Share


  Armo
En njutning att läsa.

2013-10-13

  Maria Sundelin VIP
Får känslan av en olycklig kärlek kring förra sekellskiftet när jag läser denna
2013-10-12

    ej medlem längre
Också glad att se dig här! Din poesi är efterlängtad av oss skrivarvänner vill jag lova.
2013-10-12

  petter rost
Förlåt sladdrigheten, fr a i slutet av min kommentar. Sista meningen skulle ju faktiskt kunna tydas som att din frånvaro varit poetiskt likgiltig! Allra minsta på så sätt - din frånvaro, tystnad har i alla fall inte förorsakats av någon poetisk frånvaro i dej. Så, då blir min uppskattning över din återkomst lite tydligare. Och jag ser fram emot mer...
2013-10-12

  Xuvetyn
Missat denna. Kul du är tillbaka! Får ganska perversa vibbar av denna, kan ligga hos mig men det är framförallt färgerna i "mörkt blomvatten" och "den grå kammaren" som känns lite obehagliga, ganska sjukligt köttsliga. Haha, bara titelnamnet skulle kunna anspela på en mindre smickrande tingest ur ett djurrike någonstans.

Håller inte med doktoranden om första raden som sätter en bra ton i och med att den är smått komisk; eller snarare, flera disharmoniska toner som blir bra tillsammans. Däremot är jag inte helt pigg på "bedövade ornament" vars två ord enligt mig går mindre bra ihop.

"Åderlåtna stjälkar" är ytterligare en sån där rad som jag lärt mig att älska från din sida och naturligtvis ska den stå högst upp där efter introt.
2013-10-11

  petter rost
Också jag välkomnar dej åter till "sidan", Emme - även om jag alldeles nyss såg dej här, ett kort ögonblick. Jag vet givetvis inte vad du och vännen Rochester har för samtal, men hur i h-e skulle du kunna byta ut första raden - när det är "en knackning i /ditt/ huvud" som öppnar dörren för hela fortsättningen..?
Som sagt Emme, så gott att läsa dej här igen - och din frånvaro har ju i alla fall inte inneburit någon poetisk förlust!
2013-10-11

  Rochester
Fint att du är tillbaka i god (poetisk) form! Kanske skulle arbeta om första raden, den är lite för rak, nästan komisk. Skulle behövas något snyggare, subtilare där, i stil med "bedövade ornament" eller "min förtöjda blomma".
2013-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Emme Anuelle
Emme Anuelle