Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur urskogen


boetten öppnades vid samma stund dörren stängdes
vid entrén av brustna drömmar som hägrat de omaka

ensam stod kvar och andades i takt med försvinnande
fotsteg nedför en gnistrande vitbeströdd björkallé som
erinrade en evighet av pulserande rundgång kring den
sköraste handled som bar fullmånen i utsirat silver.

den absoluta stillheten bäddade om dem under ett vagt ljus,
punkterna som mörkret förtärde
var gång inbrottet anlände.

och tiden, tiden visade aldrig några visare, för även Lovisa
visste redan, den spillda illusionen
när hon låg där och viskade vidare

– Det var alltid när vi fann varandra som vi skiljdes åt.









Fri vers av Silverbjer
Läst 661 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2015-01-06 20:30



Bookmark and Share


  spitfire
vilket snyggt språk du har alltså
2015-02-02

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ibland händer det,fast sällan, att man läser någon som "har" det.och här hände det.
2015-01-07

  bögpoesi
Tror precis att sista raden har etsat sig fast i mitt minne. Så mästerligt!
2015-01-07

  Veven
mycket, mycket bra!
2015-01-06

  Marita Ohlquist VIP
Lysande!
2015-01-06

  träsnidaren
Väl gestaltad och magiskt vacker. Gillar verkligen drivet i texten, innebörden, känslan. Mycket vackert. Du är verkligen på topp, orden
Känns verkligen valda med omsorg och placerade mitt i prick. Hur fan gör du?
Tiden kommer inte göra mig visare.

Ett mästerverk!
2015-01-06

  Fredrik Gaefke
Under åren av melankoli magrade sinnet bort.
Mitt medvetande sökte sig då alltid dit. Bredvid.

2015-01-06

  Ulf D VIP
Vilket slut! Motsatserna där säger något som går utanför texten. Bra och insiktsfullt!
2015-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Silverbjer