Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymningsland

Långa rader av medvetslösa
som konsumerar
och så dom på botten
ser igenom allt

Vinet och tabletterna värmer
när kylan kommer
Några sitter på en bänk
kommer inte längre

Några pratar med fåglarna
några har en liten hund
oskyldiga små
jag ser dom och rörs

men tänker att jag börjar
bli kall och cynisk
för att klara mig

Några bor i gruppboenden
smyger med sina droger
för att klara ännu en natt

och långa rader
av vassa armbågar
och misstänksamma blickar
och några tar för sig
får allt

och några får betalt för att vakta
andra
som inte får gå fria

Några är från andra länder
försöker lära sig systemet
några går på heroin
vill bara försvinna

Några leker kurragömma på psyket
vill inte vara vuxna längre
några med Downs syndrom
med sina frågor som skär genom allt

Och långa rader av lurade
tänker att attityd är allt
och jag tar mig en pilsner
som för att hålla dom onda andarna borta
men dom kommer ändå...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 416 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-10-21 09:43



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt bra skrivet ! Humanismen står inte högt i kurs idag !
2020-03-02

  Femme Fatale
Dina ord får mig att tänka efter hur grymt livet är ...jag blir tårögd av tanken att så många mår dåligt i dagens samhället och det finns så många osynliga människor som ingen bryr sig om eller förstår sig på. Bla psykiskt ohälsa...
2020-02-04

  KattenKin VIP
Helt underbar text. Och jag håller med dig Mikael, min lilla släkting med Downs syndrom ställer ofta allt på kant med sitt ärliga superhärliga sätt. Hon är så oförstört direkt i sina reflektioner.
Och något som ofta missas av de lite högdragna är väl dessa dina ord: "Långa rader av medvetslösa
som konsumerar
och så dom på botten
ser igenom allt"

Jag älskar din poesi, den är beroendeframkallande. :)
2013-10-21

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet..
(vill bara göra en liten ändring (eller lägga till), för egen del).

"några med Downs syndrom
med sina frågor som skär genom allt"
~
några med Downs syndrom
utan några frågor som finner sig i allt
2013-10-21

    ej medlem längre
Så bra beskrivet om dessa som hamnat längst ner, har det jobbigt.
2013-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman