Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu speglas höstens krumma lind...

Nu speglas höstens krumma lind
i gatans gula sken
och sakta skalas grenarna
från löv och vi får ljus!
På stråt, på morgonstund så´n fröjd
en lisa för vart ben
den stärker oss vår promenad
likt vilan i vårt hus.

En stig se där, min kära,
skogen bar, så sol oss når
låtsas våren bara pyr
av vind och lycklig min.
Här känner vi oss unga
som i våra yngsta år
och ingen känner ålder
tack skog support så fin!






Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 644 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-24 21:00



Bookmark and Share


  Per "Läsaren" Sörqvist
älskar inledningen, känns som jag är där
2015-06-06

  anathema VIP
Vackert diktat. Fint språk och rimmande.
2013-11-28

    ej medlem längre
Bokmärker!
2013-10-28

  Olof Lagerhorn VIP
Texten flyter mjukt och känsligt, som årets egen gång! En underbar paradox, att när löven faller får vi, på sätt och vis, mera ljus.
2013-10-27

  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt
Underbart Skaldat
om Höstens
Skönaste dagar
Nästan som en
Saga/Kram
2013-10-27

    ADI Nehlin
Vacker och hoppfull
2013-10-27

  ULJO
Så fint skaldat
2013-10-25

  limerick VIP
Härligt höstepos från din alltid intressanta och ofta roliga penna.
2013-10-25

  Eva Helene VIP
Så fint du har transformerat Dan Anderssons "Till min syster" i en höstlig ton.
2013-10-25

  glittertindra
ett fotografi i text, en stig utmålad med bokstäver, känner den klara luften och ser solen spegla sig i ett leende.. :)
2013-10-25

    ej medlem längre
"Nu speglas höstens krumma lind ..." till "likt vilan i vårt hus."
Vilken fin inramning av en strof!

Och det positiva i: "En stig se där, min kära ..."
Tjusigt!
2013-10-25

  Lars Hedlin
En bra och fin text!
2013-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt