Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur vi var då

Låt oss minnas

hur vi en gång var

då vi levde våra liv som vuxna

men tänkte som barn

var barn, ännu

med känsloliv som ännu inte trott

sig själva döda torra löv

 

vi var ljusgröna löv på våren

just spruckna knoppar

och vi kunde inte se i färg

 

och sedan

långsamt, nästan

växte vi

till kanske-människor

nästan-vuxna

låtsas-personer

 

och vi torkade och föll från träden för

vi visste inte om vi hade energi nog att överleva vintern

 

snart spricker knoppar igen

och vi lever

 

men tills dess

får vi vara på låtsas

och göra vuxen-saker utan ansvarskänslor




Fri vers av Gerda Johansson
Läst 427 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-25 13:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gerda Johansson
Gerda Johansson