Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ungdomen, spriten och han bredvid.


I ljudet av en bilkrasch

Kärleken skonar ingen…

Jag tittar ut över vägen, massvis av färger som svischar förbi som påskyndade andetag från en utmattad joggare en varm sommarkväll. Stan ligger mörk som en öppen grav runt omkring mig och den enda ljuskälla som kan få våra ansikten att visa våra förstörda ansiktsuttryck är fullmånen och det rödlätta ljus bilarna på E6:an ger ifrån sig.

Linus tar min hand och håller den hårt, så hårt att jag inte ens kan känna smärtan. Smärtan som nu finns inom mig, en sorg som bara framkallas genom det mord man kan begå då man inte respekterar alkoholens konsekvenser, den pulserar i mina ådror.

Vad gör vi nu, hur går vi tillväga, kan vi bara lämna dig? Runt omkring oss sveper de varma sommarvindarna som tar tag i våra blodiga T-shirtar, tröjor vi kanske tyckt om innan, klädesplagg vi aldrig mer kommer se åt. Jag ser på dig, du bara sitter där, helt stilla.

Varför rör du dig inte! Ett eko skallar mot bergstopparna och tillbaka igen. Jag ser på Linus, han gråter. Linus gråta för livet han mist, hans eget, ditt liv, eller kanske det liv framtiden hade planerat för honom.

”Sagan om hur jag mördade dig”, jag ser rubriker i neonljus täcka staden, alla kommer få veta att jag dödade dig, att vi tillsammans dödade varandras liv men att bara två av oss fick en andra chans. Kärleken till livet vi hade, det typiska, dumma tonårslivet, fyllt av faror som lockar från den dag vi klivet ut på skolgården för sista gången. Den kärleken kommer bara vi två få ta del av igen om vi väljer att ta chansen. Den chans vi redan tagit och då bidrog till din död.

När lyktorna tänds kommer vi göra våra val, val för våra framtida liv, tillsammans eller utan varandra.

När lyktorna tänds på andra sidan bron kommer vi lämna dig här och vi lämnar våra gamla liv här med dig. Om jag bara korsar vägen är jag fri sedan.

Kärleken skonar ingen…




Prosa (Novell) av JohannaAndreasson
Läst 598 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-25 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JohannaAndreasson

Senast publicerade
I ljudet av en bilkrasch
* Se alla