Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under tiden jag grät

Ja, hon bar vatten
och jag satt där stilla och grät
mina fruktlösa tårar

under tiden jag grät
livnärde hon de tunna själarna
vann strider
utan blodiga kamper

under tiden jag grät
stannade hon upp bland
de skadade

och förband deras sår

under tiden jag grät
tvättade hon deras
blödande händer

tvättade dem med det
kalla källvattnet

under tiden jag grät

rann sanden bort
mellan mina fingrar




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 678 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2013-10-27 01:15



Bookmark and Share


    Shush
Makalös text. Medryckande.
2014-03-14

  Karina"Kia"
Tåls att läsas om och om igen,känslostarkt berörande
Bibliskt vore det även sannt
Men att två sina händer....
2013-11-24

    hd
dystert och fint
2013-11-06

  axveronika
Fin. Stark andlighet i den. Biblisk? Tänker osökt på titeln på en av Coelhos romaner " Vid floden Piedra satt jag mig ner och grät". Som i sin tur ju kommer från Bibeln
2013-10-29

  inka
Ja, hon hade burit vatten... Och nu får vi veta hur du hade det! En övertygande stark dikt, ren o sparsam till språk och form. Jag hissar den!!!
2013-10-27

  KattenKin VIP
Därför tvekade jag att resa till Lira och arbeta bland f.d barnsoldater, stympade, våldtagna och föräldralösa, såg mig sitta där och behöva hjälp själv mot mina tårar... Fantastiskt skrivet.
2013-10-27

  Måna N. Berger
Klokt och starkt!
2013-10-27

  Suzy med punkterna
En otrolig känsla. Vilket bildspel. Makalöst bra och jag bokmärker!!!
2013-10-27

  Nanna X
dikten rinner stilla och fint som tårarna. gillar.
2013-10-27

  queenia
ååå..
jag tänker på kvinan vid Sykars brunn, med Herren vid sin sida - fast omvända roller, att det är hon som är Frälsaren.

Din text gav verkligen mig något att läsa om och om igen och tänka över.. Tack!
2013-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP