Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Abstinens


Ursäkta ursinnet, låt åren gå
glöm bort kniven,
som skar så djupa sår
Rösten som ryter i minnet
Det onda
som aldrig lämnar ditt sinne


Vi blir till ett och samma
samma gamla orm
tills flaskan är tom
i vår ensamma stund


Det är du, du blir jag
lika stark och lika svag
samma ande ur en flaska
Ett arv att trasigt traska
med blanka skor
på moder jord


Din tröstlöshet och alla dina tårar
till ingen nytta för en iskall dåre
Det gamla hårda hjärtat, samma sten
och välbekanta vassa röst
som borde vara len
och trygg och full av tröst


Jag och du, Vi är ett av samma orm
som ringlar genom tidlös form
Det är ett vrål som skär i hundra
åter hundra år


Ett sekel går så fort att glömma
när vi väl har börjat drömma
Kan inte minnas ens igår,
ett ärr som säkert var ett sår


Kan inte minnas dina tårar
Inte minnas iskall dåre
Inte minnas var vi var
eller vad vi sa


Inte minnas brustna löften
Inte minnas uteblivna trösten
Inte minnas någonting
Inte denna dekadens,
en tröstlös existens
av abstinens


Så ska denna flaskas vrede
ordna ilsket i ditt rede
åt Fenix liten plats att kvarta
hulka, darra eller snarka
för Du ska leva samma djävel
en tupplik prominens
av abstinens









Bunden vers (Rim) av Jordgubbsodlare
Läst 653 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-10-27 02:09



Bookmark and Share


    J. Herward
Gillar hänsynen till microversum samt det stora världsliga. Nästan trollsk, ormen, en perfekt symbolik.
2013-10-29

  Solitaire VIP
Ja bland de fem,
det var absolut välförtjänt,
Men den skulle upp bland de Utvalda!
På framsidan!

2013-10-29

  Mona Nordkvist VIP
Rytmisk och lättläst. Bra text.
2013-10-28

  Mona J.
Så jäkla bra! Dagens bästa!
2013-10-27

  ULJO
Den här texten lämnar ett bra avtryck efter sig
2013-10-27

  Katinka VIP
Brutalt tröstlös abstinens helt enk!!elt! Bra tryck
2013-10-27

  Solitaire VIP
Ja vad fasen säger man?
Det här var ju en hel
brutal
släktkrönika
I råaste bluesform

Veckans bästa text?
2013-10-27

  Stefan Albrektsson
Skrivet med säkra rim (till och med de falska rimmen sitter som en smäck). Starkt svart innehåll (nä inte kaffe...) - om vad R. Bly talade om som sökandet efter spiritus, men som söker i fel riktning, och "det ger det du för tillfället begär, men inte vad du vill".
2013-10-27

  Tess74
Det här är bra, starkt och mörkt. Precis som jag gillar. Applåd! Du följer aldrig ett mönster eller en ström utan sticker alltid ut från dina egna texter, det är bra
2013-10-27

    ej medlem längre
Du får till det så bra, i dina rimmiga berättande dikter, bra bra bra
2013-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Jordgubbsodlare
Jordgubbsodlare