Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en fundering utifrån några vänners död, sjukdom och konfrontationer med verkligheten


Om att förstå allt eller inget (fundra)

 

 

måste jag förstå allt?

måste jag ens förstå alla?

måste jag stå för mer

än det jag själv förstår

att stå för, där jag står?

måste jag förstå fler?

 

vill jag rida på höga hästar

sanningsbepansrad i vackra västar

blind för vanorna som mig förpestar

eller att dumhet i livet påfrestar?

 

när jag inte förstår, är det fräckt

att bara inta en hållning av respekt?

kan jag skönja en sanningsfläkt

i det som min motsats kläckt?

 

sen födseln har jag stått i kö,

den dagen kommer pö om pö

- jag måste inget, utom dö

 

men därförinnan

önskar jag kunna besinna

ens litet

av det styckverk

jag ordmärkt

som "hela livet"...

 

2013-10-27 12:45

 

 




Bunden vers (Rim) av Minkki VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-10-27 11:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En mycket tänkvärd fin, text!


2013-10-28

  axveronika
Vilken fin fundering över livet och vårt förhållande till andras sanningar och vår egen. Tack för den
2013-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP