Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När längtan viskar...

 

 

 

 

 

Jag öppnade lådan av hemligheter
så ljudet dog i min hals
Jag var en gång som en vit mås
flög under blå himmel, över havets vågor
i sällskap med Sinbad på skeppet
tills mina ögon blev fulla av
bestörtning och överraskning

 

Jag flirtade med sjöfruar
och klättrade uppför straffberget med Sisyfos
men när jag stirrade in i elden av kärleken
blev mina ögon lätt bländade
och jag kunde inte längre stirra på dagens ljus
men jag kunde se tydligt ljuset i mörkret
spöken, hemligheter
och jag hörde det eviga mumlande ljudet
under en öppen hjärtkirurgi för natten


Jag tror att natten sprider sin svärta vithet nu
för att utöva min flygning
till dina ögon
som är bosatta av överraskning och hemligheter


Jag flyger tyst med min kropp
sträcker fram mina långa vingar från horisont till horisont
sökande efter dig

 

Jag flyger mellan doften av hösten, löven och träden
Jag flyger
och skriver upp ditt namn
på den silverfärgade månen med gnistor av stjärmfall
gosar med spöken
plockar upp glitter från de fallande stjärnorna
och ett leende från de hemliga skogar av glädje


Jag flyger under månskenet
Och genom nattens tystnad
Och till dig
går jag steg efter steg
stjärna efter stjärna
Lämnar bakom mig min sorg
min ensamhet
för att leva med dig ett ögonblick av tystnad
Och segla med mina tankar
mina illusioner
till din värld...

Hjärtat...
min flygning är tyst
så som spöket
så som dina vackra ögon

 

Hjärtat..
Ser du de avlägsna stjärnorna inatt

Ja, de stjärnorna som speglas i dina ögon
är mina fotavtryck
när jag var på väg till din kärlek igår natt

På vägen
till din tid
där
jag ska väva orden
och skriva på sidorna av vattnet
min galenskap
mitt uppror
mina önskningar
mina tårar
som är blandade med min längtan till dig




Fri vers av issac.a.m
Läst 483 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-10-29 19:42



Bookmark and Share


  Anna Nyman
Dina texter är så otroligt vackra!
2013-11-21

  prinscess VIP
underbart vackert
2013-10-30

  Peter Olausson VIP
innerlighetens resa i ett febrigt tempo genom alla världar - häftig text, med ett kärleksbudskap som brinner!
2013-10-30

  Ninananonia VIP
En vacker längtan
2013-10-29

  Suzy med punkterna
En längtans sång, oändlig...
2013-10-29

  agneta pichler

så hejdlöst vackra
är dina ord
att jag läser och läser
utan att bli mättad..


2013-10-29

  axveronika
Vacker
2013-10-29

  ~LillMarlene Landen~
Njutbar!
2013-10-29
  > Nästa text
< Föregående

issac.a.m
issac.a.m