Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Iskallt.


För ingen vill väl frysas in?

 

 

I själen. I rymden. I hjärtat.

 

I rummet.

 

Iskallt när människa vänder,

sitt ansikte från medvandrare.

 

Iskallt när människa väljer,

bittert bröd att äta.

 

Var finns Du

 

Värme? Tacksamhet? Förnöjsamhet?

 

 

"Förlåt, m i n vän"

 

Är Ord att

 

minnas, tala, sjunga.

 

Ord att nyttja i dyster stund.

 

Hjärtat kallar, värmen in.

 

Åh, förlåt min dyra vän,

att jag kränkt din värdighet.

 

Åh, jag älskar det jag äger,

nyttjar, ser och hör,

ja, tacksamt tar emot.

 

Aldrig mer den, bittra kalk

jag smaka kan.

 

Bort med sådant - in med värme!

 

Bort med svårmod, in med ljus,

kärlek - broder, syster.

 

 

Ja - för ingen vill väl frysas in.




Fri vers av queenia
Läst 218 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-10-29 22:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
snyggt..
2013-10-30

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2013-10-30

  Maria Sundelin VIP
Nej ingen vill bli utfryst eller infryst,
Bra fångat
2013-10-30

  anits VIP
Starkt skrivet och ett viktig
budskap.
2013-10-29

  aol
vackert budskap, ta vara på livet, kram,
2013-10-29

  PPQ
värmen finns där man minst anar den kram kanontext
2013-10-29

  Ninananonia VIP
Fint skrivet... Gillar..
2013-10-29

  KerstinI
Viktigt budskap snyggt skaldat!
2013-10-29
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia