Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Använd makten, människa!




mig gavs makten att

ändra händelseförlopp

- till vilken nytta?




Fri vers (Fri form) av Sanna i badet VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-01 08:58



Bookmark and Share


  petter rost
Ja, tyvärr är den "makt" vi har att ändra händelsernas lopp så starkt begränsad att din fråga blir helt berättigad. Men vi kan inget annat göra än att först och främst försöka bidra till att människor i bredd tar denna makt till vara och vänder den i riktning "Framåt och aldrig glömma, av vad vår styrka består..." som den gamla arbetarsången säger.
Det är fint att du för upp denna fråga, den tål att tänkas på av oss inte gärna vill bara flyta med ut åt höger och sedan ner...
2013-11-17

  Sanna i badet VIP
...och det är den eftertanken som alltför ofta hoppas över. Vi låter "mycket vill ha mer" få för fritt spelrum. Alla är sig själv närmast och det påverkar hela vår existens.

Tack för tänkvärda kommentarer.

/Sanna

2013-11-02

  Ulf D VIP
"De sanna optimisterna är inte övertygade om, att allt kommer att gå väl. Men de är övertygade om att allt inte kommer att gå snett."
Nyttoaspekten gör det knepigare förstås.
2013-11-01

  Peter Stjerngrim VIP
Insikten om att du har makten själv att ändra ditt öde är nyttan i sig med att kunna förändra ett händelseförlopp ...
Ty ödet är intet annat än det som obevekligt och förutsägbart kommer att bli vår framtid, förutsatt allt annat oförändrat mot nuläget då ödet fastställs ...
- Dock innebär en förändring av händelseförlopp och eller förutsättningar för detsamma i allmänhet och ditt liv i sig i synnerhet, ofelbart konsekvenser
vilka kan vara såväl positiva som negativa och inte alltid antingen eller utan oftast både ock ...

Finns ett talesätt som säger
- Du får be om precis vad du vill, men var försiktig med vad du ber om, ty sannolikheten/risken kan vara rätt stor att du får precis just det du ber om ...

Ett annat på samma tema är
- Du får fråga om precis vad du vill men du måste vara beredd på att också kunna tåla och uthärda det svar som du kan få ...

Men möjligheten vi får genom den makt vi faktiskt har att förändra förutsättningarna för det som händer i våra liv, är en fantastisk gåva - Men en gåva vi bör hantera med tillförsikt och mycken eftertanke före ...
2013-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Sanna i badet
Sanna i badet VIP