Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elefanten

 

Det sitter en elefant i soffan

Men alla vägrar att prata om den

Vägrar att se den

 

Och när flickan i rummet

tittar på elefanten

och undrar varför de inte pratar om den

 

Ser att den sitter där med all sin tyngd

Tynger ner mot mitten 

så att alla rullar ner i gropen den gör 

Faller omkull i en hög

och blir sura på varandra 

 

Då tittar alla på henne

Tycker att hon är elak

Tycker att det är hennes fel

att elefanten sitter där den sitter

 

För hon kan inte lotsas

Titta bort

som att allt det hon känner 

inte finns 

 

 




Fri vers (Fri form) av Nattsuddan
Läst 387 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-01 19:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan