Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

novembernatt

natten håller andan,
lyssnande tändstickans fras mot plånet
inväntande flyktig doft av svavel
och klot av ljus

skogen ser på avstånd
ett växande pärlband ihågkomst
längs krattad grusgång

de många tankarnas gemensamma riktning
gör hinnan tunn i natt
och den uråldriga eken minns

de ungdomliga skrattens upprepning
som en sekellångsam kanon
med röster som ständigt byts ut

den skavda barken minns
det gungande barnet
som kom tillbaka hit till slut
och blir till nya löv till våren

och medan saven saktar in
i avvaktan på ännu en vinter
önskar trädet dessa märkliga flyktiga varelser
kunskap om namnet på dödens väntrum:

Livet




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 523 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-11-01 23:19



Bookmark and Share


  Tino
Du är en "svetsare" i den bemärkelsen då du för samman språket, orden & budskapen, för att skapa ännu en suverän text. Riktigt bra, slutet är givet men långt ifrån självklart
2013-12-25

  Bo Lövhalka
Väldigt fint skrivet
2013-12-22

  Linda CH VIP
En mycket vacker dikt!
2013-11-05

  surface to air
"de många tankarnas gemensamma riktning
gör hinnan tunn i natt
och den uråldriga eken minns"

Åh vilka magiskt vackra rader!

2013-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)