Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sorgsam vila


Allahelgonatröst

Det är inte frånvaron av de döda
som utlöser sorg
utan känslan av separatio
där tanken tror vi är åtskilda

Varken dåtid eller framtid
kan råda bot på separation
bara nuet av varande

endast då blir vi medvetna
att allt är ett
så och de bortgångna
likväl nära
om än smärtan
att ej förmå hålla dem i handen
och luta sitt sorgsamma huvud mot deras knän




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 646 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-11-02 10:48



Bookmark and Share


  Nina.H
Fantastisk text!
2014-03-15

  Lars Hedlin
Mycket bra i vacker ton!
2013-11-16

    Anachronism
Trots att det inte finns rim läser jag den och känner att något med detta får det att flyta på som ett rim. Lite som de typiska texterna i dödsannonser, fast bättre och lite mer eget.
2013-11-05

  Rozsi.kovacs

En fin stämmig text av dig bravo
2013-11-05

  Maria Sundelin VIP
Fint fångat

2013-11-05

  Gunwale VIP
Jovisst, människan får för sig så mycket! Och närheten finns nog här - väldigt nära...
2013-11-02

  Fredrik P. VIP

Allhelgonakänsla som känns i kropp och själ.
2013-11-02

  issac.a.m
helt underbart
2013-11-02

  axveronika
Fint skrivet i allhelgonatid
2013-11-02

  Anoo Niskanen VIP
Mycket tänkvärda ord.
2013-11-02

  aol
så fint virkat,
2013-11-02

  Lasseman VIP
Just precis så är känslorna min vän.. tack för bra skrift.. kramen
2013-11-02

  Robert Halvarsson
Mycket vackert målat.
2013-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund