Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslan av värme och empati!

Känslan av värme empati och tillhörighet

Råder det nog ingen brist på

Konsten är att veta när man ska tillämpa det bäst

Att plocka fram det i just rätt ögonblick

Även dem som avvikit från den goda vägen behöver just detta

Även de med ett svart förflutet behöver denna medmänsklighet och förståelse

För just i det ögonblicket som de vaknar ur sin dvala och inser sina dåd

När de förstår smärtan de orsakat, när de känner sina offers lidelse

Just då i den stunden behöver även de oss som står där i ödmjukhet

För vi kan alla hamna i den avgrunden vi kan alla falla ner som bibelns Lucifer

Allt börjar i tanken, våra val skildrar den vi är just här just nu




Fri vers av Lars Hedlin
Läst 702 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-11-03 11:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
absolut så är det!!
2013-11-12

  anits VIP
Så sant
2013-11-06

    ej medlem längre
Klokhet och djup visdom. Håller helt med dig.
2013-11-04

  bittemi VIP
Klokt och medmänskligt!
2013-11-04

  Tess74
Fint och klokt min vän
2013-11-04

    ej medlem längre
Empati och medkänsla är stort.
2013-11-04

  Teresia Ridell
Fina tanker om livets sanning.. Ja sista raden i sig är de full av styrka och vishet.
2013-11-04

  Lena Själsöga Keijser
begrundans vackra ord
fyllda med hjärtats röst
2013-11-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket tänkvärda ord som alla behöver ta till sig.
2013-11-03

  queenia
absolut så.. :D
2013-11-03

    ej medlem längre
Så bra!
2013-11-03

  Carina Bendix
Helt underbar text! Håller med till fullo! :) Applåder och bokmärkning!
2013-11-03

  Fem hjärtan VIP
Så djupa och kloka rader...Det finns ju alltid en förklaring till ondska...Förövaren har ju ofta själv varit offer...eller är ett offer av sina handlingar genom sitt arv eller skada..
2013-11-03

  Angel of love
Absolut och vi alla borde tänka efter lite först...
2013-11-03

  Lindha W Gustavsson
Så kloka och välformulerade meningsfulla rader. Du är allt igenom en varm och go människa med hjärtat på rätt ställe.
2013-11-03

  amolunda
Mycket djup text som skapar eftertanke. Bra skrivet! :)
2013-11-03

  bumerang
"Tajming", det är svårt. Något att ödmjukt bedja om. Synkronisering är healing.
2013-11-03

  Rozsi.kovacs

Tack Lars en mycket tänk värd
text som väcker tankar o funderingar,

2013-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Lars Hedlin
Lars Hedlin