Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord och bilder

Om jag skriver nu, bryts blyertsen och ingen teckning blir till.
Om jag målar tas orden upp,
av profilen, i skuggorna, den talande rörelsen
och ord blir utan grund.

Jag hör psalmen vid skolgångens avslutning, texten den bär och alla ansikten jag känner. Följer himlingen till de änglar och hotfulla djävlar med syndens lockelse där målats.
Känner solen ännu från junis strålar på min arm.

Den blomstertid nu kommer och framtiden an,
alla färger, ord och bilder
i en tår mot min hand




Fri vers av hansensson
Läst 474 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2013-11-07 20:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
vilken målande och väl beskriven konflikt du tecknar..
2013-12-05

  Tommy Hansson
Jag är en sucker för vemod! Den här är underbar läsning för mig.
2013-11-17

  Akvamarin
Vemodsmättad och tindrande text. Vacker och berörande. Dilemmat välbekant, liksom tåren.
2013-11-15

    ej medlem längre
vemods ärligt. "följer himlingen" är så vackert, så vackert. två ord som blir en hel tavla.
2013-11-08

  agneta pichler
Underbar att läsa
om än lite vemodigt


2013-11-07
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson