Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångestfria hålrum


På hallgolvet simmade krokusar
mellan spretiga fingrar och i
Fönstret viskade amaryllisen

livet forsade som vettvillingar via
burspråkets avmätta toner

jag och du genom universum
utan dun mellan tårna.

Jag vet att du såg mitt hopp krokna
mitt liv födas pånytt. Jag var något
helt annat Kanske blir det till helt
och fullt nytt.

Nu undrar du om mina händer kommer
svimma av din hud åter och hjärtan
är ni som flagnor eller som strängarna
som släpper på gitarren

Ett liv i längtan ett liv ett liv i
förmaken till dessa fuktiga uterum




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-08 00:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fångande titel, ger ett luftigt hopp. jag läser en skärskådande tillbakablick och ett nu-tilltal som är ljust, men när sen blicken vänds framåt är den mindre ljus. "jag vet att du" och "nu undrar du" är mycket indragande. som flagnor eller som strängar. hmm...
2013-11-08

  Stefan Albrektsson
Väldigt snyggt välkomnande inbjudande genom blomsterbadet i inledningen. Leds sedan genom flimrande, längtande, pulserande bilder. Effektfull avslutning med trippelupprepningen "i / förmaken till dessa fuktiga uterum". Starkt!
2013-11-08

    ej medlem längre
ooooh vilka ord, meningar att bada i, fint !!
2013-11-08

  Fånga dagen
gillar ditt sätt att skriva bravo
2013-11-08
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP