Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hade här tänkt lägga ut en avhandling om hur vi i västvärlden och i Asien gjort oss själva till elektronikens fångar, men så ändrar jag mig och tycker att vi tar en sång istället.


Elektronikens fångar





Trygga räkan ingen vara
än en civiliserad barnaskara
de som trådd till himla fästet
går i gång på vimlarnästet

de som pillar på sin lilla låda
istället för kottar och kåda
bort göra båtar av bark
samt kila kring i skog och mark

istället de isolerat sig dväljes
och eländes elektronik påsäljes
sådan är kapittalismen
sådan är och turismen


(Det är bara musiken som saknas men det är bara att humma igång din sång så du kan sjunga den gång på gång dagen lång, till fromma för både folk och fä.)




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av lodjuret/seglare VIP
Läst 718 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-08 11:10



Bookmark and Share


  ULJO
bra text mf humor
2013-11-08

    ej medlem längre
och här stämmer
även näktergalen in
och sångar..
en bra text du!

2013-11-08

  Algotezza VIP
Läs- och tänkvärt! Aktuellt tema.

Ja, trygga räkan kan varieras.

Förr var i alla fall framtiden ljusare.
2013-11-08

  axveronika
Haha. Underbar. Jag köper den rätt av!
2013-11-08

  Armo
Det var bättre förr? ;) Fin sång i varje fall, läckra rim och aktuellt ämne. Bravo!
2013-11-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP