Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Turkiskt bröd och grumligt vin

Dammig hotellbalkong
turkiskt bröd och grumligt vin
på vingligt plastbord

En bortsliten arm besöker mig om nätterna
och kanonerna dånar än i mina öron

Bröd och vin
det är efter Ignazio Silones romantitel
En bok som blev kvar i hyllan
och som jag fortfarande inte läst

När jag sluter ögonen
drar vinande projektiler
röda streck över min blundsvärta
och när jag öppnar ögonen
är jag en 19-årig desertör
och ser höstvinden bläddra trädbladen
längs Diyarbakirs enda asfalterade gata




Fri vers av Namdar Nasser
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-10 11:51



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Intensiv bra text. Gillar bildspråket.
2013-11-10

  Larz Gustafsson VIP
Länge leve alla desertörer!
ALLA soldater borde desertera!
2013-11-10

  axveronika
Allvarsam fin
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Namdar Nasser
Namdar Nasser