Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min hyllning till alla alkolister, deprimerade, existentialister och bipolära


En sådan som du kommer aldrig att vara med en sådan som mig

Jag föreställer mig ljudet av
Lysrör
Som aldrig tystnar
Som hela tiden sjunger samma likgiltiga sång
Jag vet att det ljudet,
Är din sång

Hon har lagt sig på mage i en vattenpöl
Så att du kan kliva på hennes rygg
Istället för att bli blöt om skorna

Om du väljer att inte kliva,
Så har hon ändå lagt sig där

Läkarna säger att det inte är något fel på din syn
Dom säger att du ser lika skarpt som oss andra och
Ändå kan du inte
Se mig

Över 900 olika smaker i en kopp kaffe
Och om jag är hälften,
Är du fortfarande alldeles avvaktande
Om du dricker så sveper du
Jag kunde vara te eller terpentin

Egentligen vet du
Att jag är fantastisk
Men om du ser det finns det
risk att du måste se
Dig själv

Det är mindre farligt att
Räkna ned från måndag till helg för
Att sedan börja om att räkna
Måndag till helg
Och dela in dagen i sektioner

Du gillar mig mest när jag hatar dig
Jag använder inte ordet älska
För det är ett tomt ord
Det finns inte på vårt språk,
Möjligtvis ett liknande och
Det heter makt

För att du inte ser oss
Vill vi finnas




Fri vers (Fri form) av amarcord
Läst 347 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-11-10 21:06



Bookmark and Share


  Tarantaran
Varandens oändliga dimensioner
och möjliga förhållanden till
varandras vara...Ibsen skrev:
" Vara "
Var inte ett idag, igår
och något annat om ett år.

Det som du är, var fullt och helt
och inte styckevis och delt. //

Han hade säkert läst Shakespeare
innan han skrev det..to be..or not
to be...Och han tänkte med bond-
förnuft förenkla hela proceduren..
som man ju kan tänka..ibland
2013-11-10

  Katinka VIP
Berörande
2013-11-10

  amandasofie
Bra och fint!
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

amarcord
amarcord